Home Νέα Έφεσος Η καταγωγή μας Αναμνήσεις Σχολεία Σύλλογοι εκκλησίες
Share via e-mail
Share on Google Bookmarks
Χρήσιμα

Δημοτικές Ενότητες Οικισμοί Αξιοθέατα Όλυμπος Κατερίνη Πιερία
Γυμνάσιο κονταριώτισσας .gr

Μπακλαμάτσι




















Μπακλαμάτσι

Υλικά

Διάφορα χόρτα: λάπατα, παπαρούνες, μαρουλάκια, κρεμμυδάκια.

Καλαμποκάλευρο, νερό(δύο ποτήρια),αλάτι, πιπέρι(1/2 κιλό).

Εκτέλεση

Σε χλιαρό νερό βάζουμε το καλαμποκάλευρο το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει δυο- τρεις ώρες, γίνεται σαν χυλός αραιός.

Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε και τα κόβουμε για πίτα. Τα ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Εν συνεχεία ρίχνουμε το αυγό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε όλο το υλικό το απλώνουμε και ψήνουμε στους 180ο  για μία ώρα περίπου.