Home Νέα Έφεσος Η καταγωγή μας Αναμνήσεις Σχολεία Σύλλογοι εκκλησίες
Share via e-mail
Share on Google Bookmarks
Χρήσιμα

Δημοτικές Ενότητες Οικισμοί Αξιοθέατα Όλυμπος Κατερίνη Πιερία
Γυμνάσιο κονταριώτισσας .gr

Συνταγές





Μπομπότα




























Μπομπότα

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι ή σπορέλαιο

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο

1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

1 κουταλάκι μπέϊκιν


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τ’ ανακατεύουμε όλα μαζί.

Ύστερα τρίβουμε ένα κομμάτι τυρί.

Ανακατεύομε και αδειάζουμε το χυλό σ’ ένα ταψάκι΄

Ψήνουμε σε θερμό αέρα στους 200ο C για μισή ώρα περίπου.


   

Πιπερόπιτα


Υλικά

ΠΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

αλάτι

Χλιαρό νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Πιπεριές κέρατα

2 πιπεριές πράσινες, 2 κόκκινες και 2 κίτρινες, κομ¬μένες σε μπαστουνάκια

1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο όπως στη χωριάτικη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

300 γρ. φέτα τριμμένη

300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα

2 αβγά

Λάδι για το άλειμμα

Λίγο αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

ΠΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ    

Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη, προσθέτουμε το ελαι¬όλαδο, τον χυμό λεμονιού,

Λίγο αλάτι και χλια¬ρό νερό λίγο λίγο . Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη απαλή και εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφή¬νουμε να ξεκουρα¬στεί για μισή ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερεις μπάλες. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια, τοποθετού¬με πάνω το κάθε μπαλάκι, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και σιγά σιγά το ανοίγουμε σε φύλλο. Παράλληλα με τα φύλλα, ετοιμάζουμε και τη γέμιση και τη αφήνουμε να κρυώσει... Σοτάρουμε σε φαρδύ τηγάνι με το ελαι¬όλαδο τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και το σκόρδο, ανακατεύοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τις πιπεριές με τα τυριά, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τα αβγά. Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το αλείφουμε με λάδι και πάνω του στρώνουμε το δεύτερο φύλλο. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στα φύλλα και σκε¬πάζουμε με τα δύο υπόλοιπα αφού τα αλείψουμε προηγουμένως με ελαιόλαδο. Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου ε προ θερμασμένο φούρ¬νο για μια ώρα.

ΤΙΡ... Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσου¬με 4 χοντρά παραδοσιακά φύλλα για πίτες του εμπορί¬ου αν θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο προετοιμασίας της πίτας.

(Προετοιμασία 1 ώρα και 15 λεπτά, Ψήσιμο 1 ώρα, Υλικά Για 6-8 άτομα, Βαθμός δυσκολίας -ΕΥΚΟΛΗ-)

Πηγή:Μαθητικές αναζητήσεις